ساخت سردخانه – طراحی سردخانه – سوله سردخانه

ساخت سردخانه – طراحی سردخانه – سوله سردخانه

اهمیت سردخانه:

در ابتدای این مقاله توضیحاتی کلی درباره سردخانه و انواع آن می دهیم.
سردخانه های صنعتی و بزرگ به طور کلی به دو دسته سردخانه بالای صفر و سردخانه پایین صفر تقسیم بندی می شوند. که سرد خانه بالای صفر به عنوان سردخانه میوه و سبزی و سردخانه پایین صفر معمولا به عنوان سردخانه گوشت مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرند. که این دو نوع سردخانه در مرحله طراحی سردخانه و ساخت سردخانه از لحاظ مصالح و متریال مصرفی و نوع ساخت و پوشش و تجهیزات برودتی مورد استفاده تفاوت هایی با هم دارند.

مرحله اول ساخت سردخانه و مهم ترین و اساسی ترین مرحله آن طراحی سردخانه به صورت اصولی و با رعایت استاندارد های اداره های مربوطه می باشد. سوله سردخانه نیز با سایر سوله های صنعتی و غیر صنعتی و انبار ها در ابعاد و نوع طراحی کاملا متفاوت است .

 

اقدامات لازم جهت ساخت و طراحی سردخانه:

1- تعیین نوع مواد جهت نگهداری در سردخانه:

اولین قدم برای طراحی سردخانه تعیین و مشخص نمودن مواد قابل نگه داری در داخل سردخانه می باشد. زیرا بر اساس مواد مورد نگه داری در داخل سردخانه دمای داخل سردخانه و هم چنین رطوبت مورد نیاز برای نگه داری مواد مورد نظر مشخص می شود. که چقدر در نظر گرفت شود .
که بر اساس جدول ها و استاندارد های موجود و تهیه شده توسط اداره های مربوطه این اعداد و ارقام در طراحی سردخانه و هم چنین در ساخت سردخانه لحاظ می شوند.
هم چنین در همین قدم اول مشخص می شود. که شرایط نگه داری چه موادی در داخل سردخانه نزدیک به هم یا مثل هم هستند. که بتوان آن ها را در کنار هم نگه داری کرد. بدون این که آسیبی به آن یکی از آن ها وارد شود. که برای کار فرما دست یابی به این اطلاعات در مرحله طراحی سردخانه بسیار مهم و حیاتی می باشد و به او کمک می کند. تا بازار هدف خود را بعد از تکمیل ساخت سردخانه بهتر شناسایی کند و روی آن مطالعه اصولی و سپس سرمایه گذاری کند.

2- فضای مورد نیاز برای سردخانه:

قدم دوم از مراحل طراحی سردخانه مشخص نمودن فضای مورد نیاز برای نگه داری موادی که در قدم اول از مراحل ساخت سردخانه و طراحی سردخانه مشخص شده اند می‌باشد. که برای هر کدام از محصولات و مواد مورد نظر برای نگه داری فضای متفاوتی نیاز است.
به عنوان مثال :
برای نگه داری هر تن از یک نوع خاص میوه 5 متر مکعب فضا لازم است. که با توجه به ابعاد ساخت سردخانه و ابعاد سوله سردخانه طراح باید در مرحله طراحی سردخانه مناسب ترین و بهینه ترین ابعاد و اندازه را برای تامین ظرفیت سردخانه برای نگه داری مواد مورد نظر در نظر بگیرد و لحاظ کند. که این قدم هم برای کار فرما بسیار مهم و تایین کننده است .

ساخت سوله سردخانه

 

3- محل احداث و ساخت سردخانه:

قدم سوم در طراحی سردخانه که بسیار مهم و اساسی است. که می خواهیم به آن بپردازیم محل احداث و ساخت سردخانه و سوله سردخانه است .
محل ساخت سردخانه در طراحی سردخانه به ما مشخص می کند. که که تجهیزات برودتی سردخانه خود را با چه قدرت و توانی انتخاب کنیم. آب و هوای محل ساخت سردخانه و میزان تابش نور خورشید و دمای آن شهر در اکثر روز های سال برای ما مشخص می کند. که از چه نوع ساندویچ پنلی با چه ضخامتی به عنوان پوشش دیواره و سقف سردخانه استفاده کنیم. هم چنین کمپرسور ها به عنوان موتور سرمایشی سردخانه از چه توان و قدرتی باید برخوردار باشند.
هم چنین در طراحی سردخانه در مرحله طراحی سوله سردخانه محل ساخت سوله بسیار مهم است. زیرا اسکلت فلزی سوله سردخانه بر اساس بار های بار و برف محل ساخت سردخانه طراحی می شوند.

4- اهمیت جانمایی قفسه ها:

قدم بعدی در طراحی سردخانه جا نمایی قفسه ها در سوله سردخانه می باشد. طراح باید تمام تلاش خود را به کار بگیرد. تا بهترین و بهینه ترین جا نمایی را با توجه به ابعاد سوله سردخانه انجام دهد تا کار فرما در ساخت سردخانه و اجرای سردخانه بهینه ترین و مناسب ترین طرح را داشته باشد و استفاده کند .
جا نمایی قفسه ها باید به گونه ای باشد. که لیفتراگ به راحتی بتواند در میان قفسه ها حرکت کند. هم چنین محل راهرو ها و اندازه آن و هم چنین درب های ورودی و خروجی در بهترین جای ممکن طراحی شوند. جا نمایی تجهیزات و نقشه های لوله کشی و کابل کشی نیز در طراحی سردخانه بسیار مهم است . اواپراتور ها و ترموستات ها در داخل سوله سردخانه قرار می گیرند. بقیه تجهیزات اعم از کمپرسور ها و کندانسور ها و … در خارج از سوله سردخانه جا نمایی می شوند. که محل قرار گیری آن ها در ساخت سردخانه و طراحی سردخانه بسیار مهم است.

سوله سردخانه با توجه به ابعاد زمین و استاندارد های ادارات مربوطه که در مجوز های مربوطه متراژ دقیق ساخت مشخص می شود. که بیس اصلی در طراحی سردخانه می باشد. زیرا ساختمان و اسکلت اصلی سردخانه می باشد. تمامی مراحل ساخت سردخانه به آن مرتبط می شود.

ساخت سردخانه

 

5-انتخاب اواپراتور:

قدم بعدی انتخاب اواپراتور مناسب برای سردخانه می باشد. که در مرحله طراحی سردخانه در طراحی تجهیزات برودتی سردخانه بسیار مهم می باشد. اواپراتور یک نوع مبدل حراتی است. که در آن یک نوع سیال مایع وارد دسته ای از لوله ها می شوند ( کویل ها ). و به خاطر دارا بودن فشار بسیار پایین با جذب کم ترین حرارت از سیال اطراف لوله ها به نقطه جوش خود رسیده و تبخیر می شود. که به علت جذب حرارت از سیال موجود در اطراف کویل ها باعث می شود. که دمای سیال اطراف کویل کاهش یابد. در نتیجه سرما سازی اطراف کویل ها را انجام می‌دهد.
برای تعیین توان برودتی اواپراتور در طراحی سردخانه طراح با توجه به بار برودتی سردخانه در گرم ترین فصل سال اقدام به انتخاب و جایگذاری اواپراتور مناسب می کند. که معمولا برای اطمینان از جواب گو بودن توان برودتی اواپراتور، اواپراتور انتخاب شده برای ساخت سردخانه توان برودتی کمی بالاتری دارد.

در بحث طراحی سردخانه برای انتخاب اواپراتور مناسب به عواملی توجه می شود. که این عوامل عبارت اند از : بار برودتی سردخانه – دمای اواپراتور – نوع مبرد – تغییرات دمای اواپراتور و …
دمای اواپراتور در طراحی سردخانه باید به گونه ای انتخاب و لحاظ شود. که از دمای سردخانه پایین تر باشد. تا انتقال حرارت بین هوا و اواپراتور به درستی انجام پذیرد. هر چقدر این اختلاف افزایش پیدا کند. جذب رطوبت از اتاق های سردخانه نیز افزایش پیدا می کند. که در طراحی سردخانه باید در نظر گرفته شود. در سردخانه های میوه و سبزی این مقدار باید بین 5 تا 6 درجه و در سردخانه های گوشت بین 8 تا 10 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شود. تا طراحی سردخانه و ساخت سردخانه به درستی پیش رود .

طراحی سردخانه

 

6- انتخاب کمپرسور:

قدم بعدی انتخاب کمپرسور مناسب در سردخانه و ساخت سردخانه می باشد. کمپرسور های استفاده شده در سردخانه هرمتیک و سمی هرمتیک می باشند. کمپرسور ها با توجه به ظرفیت برودتی سردخانه بر اساس دمای اواپراتور و دمای کندانسور می باشد. معمولا با داشتن دمای اواپراتور و دمای کندانسور و هم چنین ظرفیت مورد نظر سردخانه کمپرسور انتخاب می شود.

کندانسور سردخانه نیز تقش مهمی در ساخت سردخانه ایفا می کند. کندانسور گاز خروجی از کمپرسور را که دمای بسیار بالایی دارد تقطیر می کند. بعد از عبور از شیر انبساط وارد اواپراتور می کند.
در واقع کندانسور یک مبدل حرارتی است. که با خنک کردن مبرد توسط آب یا هوا فاز مبرد را از گاز به مایع تبدیل می کند.
برای انتخاب کندانسور مناسب به موارد زیر توجه می شود :
دمای کندانسور .
نوع مبرد.
اختلاف دمای کندانسور و محیط.
ظرفیت دفع حرارتی کندانسور که برابر مجموع توان برودتی اواپراتور و توان مصرفی کمپرسور می باشد.

طراحی سردخانه نقش بسیار مهمی در ساخت سردخانه دارد که اگر به درستی و بهینه انجام شود برای کارفرما شرایط مناسبی را فراهم می آورد.

برای اطلاع از هزینه های طراحی سردخانه و سوله آن به لینک مقابل مراجعه کنید: هزینه سوله سردخانه و سوله بهینه

گروه ایمن سازان با داشتن مهندسان فنی و طراحان اجرایی آماده طراحی سردخانه و ساخت سردخانه شما میباشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید : fuladsaz@

برای طراحی سردخانه و ساخت سردخانه و هم چنین مشاوره با ما تماس بگیرید :

09333475382
09143542404
09145395330

Comments (6)

  1. نوید
    اردیبهشت 08, 1400 \ب.ظ\31 1:44 ب.ظ

    بسیار عالی و آموزنده بود جناب مهندس

  2. سردخانه برادران فرهادی
    اردیبهشت 08, 1400 \ب.ظ\31 1:54 ب.ظ

    سلام
    آقا واقعا از سردخانه ای که در شیراز برای ما ساختین راضی هستیم امیدوارم در کارتون موفق باشین
    شما واقعا حرفه ای هستین

  3. دی 01, 1400 \ب.ظ\30 6:55 ب.ظ

    […] برای بررسی هزینه های ساخت سردخانه در همدان و سایر نقاط کشور ، و هم چنین هزینه های سوله سردخانه و سردخانه سیب زمینی در همدان و سایر نقاط کشور به لینک مقابل مراجعه کنید : هزینه های سردخانه سیب زمینی در همدان […]

  4. فروردین 23, 1401 \ب.ظ\31 6:11 ب.ظ

    […] در تمام نقاط کشور به لینک مقابل مراجعه فرمایید: شرایط ساخت سورتینگ و سردخانه همچنین برای مشاوره رایگان جهت احداث سردخانه و همچنین […]

  5. فروردین 24, 1401 \ب.ظ\31 1:04 ب.ظ

    […] برای بررسی هزینه های ساخت سردخانه در همدان و سایر نقاط کشور. و هم چنین هزینه های سوله سردخانه و سردخانه سیب زمینی در همدان و سایر نقاط کشور به لینک مقابل مراجعه کنید : هزینه های سردخانه سیب زمینی در همدان . […]

  6. Daneshparvar
    اردیبهشت 23, 1401 \ب.ظ\31 6:10 ب.ظ

    کاملا مفید و کاربردی👌👌

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.